mgr Joanna Grzymisławska

dietetyk

O sobie:

Joanna jest absolwentką Wydziału Lekarkiego II Uniwersytetu Medycznego w Poznaniu. Zdobywała doświadczenie zarówno na szpitalnych oddziałach, jak i prywatnych poradniach dietetycznych.

Spośród różnych obszarów dietetyki, najbardziej interesuje się dietetyką bariatryczną, dietetyką onkologiczną oraz wsparciem żywieniowym leczenia endometriozy. W swojej pracy stawia na zindywiduzalowane poradnictwo żywieniowe, uwzględniające wszystkie potrzeby pacjenta . Niezwykle ważna jest dla niej również edukacja dietetyczna, dzięki której możliwe jest wypracowanie zdrowych nawyków, dających trwałe efekty terapii.

Kursy i doświadczenie zawodowe:

  • „Kompleksowa opieka dietetyczna nad pacjentem poddawanym chirurgii
    bariatrycznej i metabolicznej”
  • „Nowości i trendy w żywieniu klinicznym w onkologii”
  • „Dietoterapia i żywienie kliniczne w onkologii”
  • „Podstawy żywienia klinicznego w onkologii”
    „Nowotwory – naukowo potwierdzone terapie wspomagające profilaktykę i żywienie”
  • „Standardy leczenia dietetycznego 2018”
  • „Dieta w chorobach tarczycy, PCOS i insulinooporności wg Evidence Based of Nutrition”
  • Najnowsze standardy diagnostyczne i terapeutyczne zaburzeń metabolicznych”
  • „Leczenie i dietoterapia w chorobach cywilizacyjnych”

Sprawdź i zarezerwuj termin: