dr n. med. Magdalena Hajduk-Warchoł

dietetyk

O sobie:

Magdalena to dietetyk i naukowiec z wieloletnim doświadczeniem akademickim. W swojej pracy naukowej, a także w pracy z pacjentem specjalizuje się w żywieniu niemowląt i dzieci. Promuje koncepcję programowania żywieniowego, która zakłada, że żywienie w okresie 1000 pierwszych dni życia programuje zdrowie w życiu dorosłym. W swojej pracy z małymi pacjentami stawia nie tylko na współpracę z rodzicami, ale włącza do całego procesu także dzieci.

Regularnie uczestniczy w konferencjach naukowych i szkoleniach, poszerzając swoją wiedzę, aby dawać pacjentom nowoczesne rozwiązania. Szkoliła się m.in. na Uniwersytecie Kopenhaskim w Danii oraz Uniwersytecie w Wollongong w Australii. Jest współautorem podręczników akademickich: „Fizjologia żywienia” i „Fizjologia człowieka – podstawy”, wydawnictwa PZWL. Opracowała merytorycznie polską wersję książki „Dieta mądrych jelit”. Autorka podcastu dla lekarzy „Czy dieta wegetariańska dla dzieci jest bezpieczna?”.

Uważa, że medycyna w połączeniu z dietetyką jest idealnym rozwiązaniem wielu problemów klinicznych. Magdalena ponadto jest członekiem Polskiego Towarzystwa Dietetyki oraz Trenerem Nauki

Sprawdź i zarezerwuj termin: