mgr Joanna Grzymisławska
dietetyk
Joanna jest absolwentką Wydziału Lekarkiego II Uniwersytetu Medycznego w Poznaniu. Zdobywała doświadczenie zarówno na szpitalnych oddziałach, jak i prywatnych poradniach dietetycznych.
Spośród różnych obszarów dietetyki, najbardziej interesuje się dietetyką bariatryczną, dietetyką onkologiczną oraz wsparciem żywieniowym leczenia endometriozy. W swojej pracy stawia na zindywiduzalowane poradnictwo żywieniowe, uwzględniające wszystkie
potrzeby potrzeby pacjenta . Niezwykle ważna jest dla niej również edukacja dietetyczna, dzięki której możliwe jest wypracowanie zdrowych nawyków, dających trwałe efekty terapii.
Ukończone kursy i szkolenia:
- „Kompleksowa opieka dietetyczna nad pacjentem poddawanym chirurgii
bariatrycznej i metabolicznej” - „Nowości i trendy w żywieniu klinicznym w onkologii”
- „Dietoterapia i żywienie kliniczne w onkologii”
- „Podstawy żywienia klinicznego w onkologii”
„Nowotwory – naukowo potwierdzone terapie wspomagające profilaktykę i żywienie” - „Standardy leczenia dietetycznego 2018”
- „Dieta w chorobach tarczycy, PCOS i insulinooporności wg Evidence Based of Nutrition”
- Najnowsze standardy diagnostyczne i terapeutyczne zaburzeń metabolicznych”
- „Leczenie i dietoterapia w chorobach cywilizacyjnych”